Skincalmin Relief Lotion 500 ml (voorheen anti-itch lotion)

Artikel 1 van 4 Volgende
€ 22,95 (inclusief btw)

Skincalmin Relief Lotion

Skincalmin Relief Lotion heeft een direct kalmerende werking op de huid en vermindert en voorkomt zomerkriebels. De lotion ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.

Skincalmin Relief Lotion bevat een hoge dosering Aloë Vera en bevat Tea Trea olie en Cade olie welke bekend staan om hun ontstekingsremmende werking. De lotion kan preventief gebruikt worden om zomerkriebels te voorkomen of als kuur bij de reeds gevoelige huid.

Natuurlijke lotion met bewezen werking

 • Kalmeert de huid direct

 • Hoge dosering Aloë Vera voor intensieve verzorging

 • Met Tea Trea olie en Cade olie welke bekend staan om hun ontstekingsremmende werking

 • Effectief bij zomerkriebels

 • Ondersteunt het herstellend vermogen van de huid

Hoe  gebruik ik Skincalmin Relief Lotion?

Gebruik Skincalmin Relief Lotion om de gevoelige huid te kalmeren en om het natuurlijk herstellend vermogen van de huid te ondersteunen. Je kunt de lotion preventief gebruiken om een gevoelige huid en zomerkriebels te voorkomen. Heeft jouw paard reeds last van een gevoelige huid, zomerkriebels of rasp? No worries! Skincalmin kalmeert de huid direct en geeft snel resultaat.

Gebruik Skincalmin Relief Lotion bij zomerkriebels:

Breng de lotion royaal aan op de probleemzones. Met behulp van de tuitdop breng je de lotion gemakkelijk aan tussen de haren van staart en manen. Gebruik de lotion in het begin van het seizoen preventief ter voorkoming van zomerkriebels en om schuren te voorkomen. Meestal is 2-4 keer per week voldoende. Begin bij de eerste symptomen direct met smeren. Mocht je later beginnen dan is dat ook geen probleem. Breng de lotion op de gevoelige huid aan voor een direct kalmerend effect en om het natuurlijke herstel van de huid te ondersteunen. Breng de lotion de eerste 14 dagen minimaal 1 maal daags aan op de probleemzones. Indien nodig 2 maal daags. Zodra de gevoeligheid van de huid afneemt of verdwijnt en de huid is hersteld kun je het gebruik afbouwen naar 3-4 keer per week en later mogelijk naar 1-2 keer per week. Wanneer de kriebels weer toenemen, bijvoorbeeld op warme windstille dagen, de frequentie tijdelijk weer verhogen. De lotion is zeer mild en kan op de meest gevoelige delen van de huid gebruikt worden. Test de lotion voor de zekerheid altijd eerst op één plek voordat je alle probleemzones insmeert. Vermijd contact met slijmvliezen en ogen.

De lotion is makkelijk in gebruik, zeer mild, en veilig in gebruik. Het dragen van handschoenen is bij het aanbrengen van de lotion niet nodig.

Gebruik Skincalmin Relief Lotion bij rasp:

 1. Jeuk en korstjes op de onderbenen kunnen worden veroorzaakt door een mijtinfectie. Raadpleeg daarom altijd eerst een dierenarts om dit uit te sluiten. Wordt er mijt geconstateerd dan zal de DA je adviseren om de benen te wassen met een speciale anti-mijt shampoo. Zodra mijt is uitgesloten / gedood kun je beginnen met de behandeling met de Skincalmin Relief Lotion.
 2. Knip of scheer indien nodig wat haar weg en breng de lotion dagelijks ruim aan op de huid. Masseer goed in.
 3. Zodra de korstjes loslaten kun je deze voorzichtig verwijderen. Haal geen korstjes los die niet vanzelf loslaten. Zorg ervoor dat je geen nieuwe open wondjes veroorzaakt!
 4. Blijf de behandeling met de lotion dagelijks herhalen totdat alle korstjes zijn verdwenen.
 5. Voorkom nieuwe vorming nieuwe plekjes door de huid 1x per 3-14 dagen te blijven behandelen met de lotion.
 6. Het ontstaan van rasp kan o.a. te maken hebben met een verminderde weerstand, tekorten aan bepaalde vitaminen & mineralen of een teveel aan afvalstoffen in het lichaam. Bij sobere rassen kan een teveel aan zetmeel en suikers de rasp verergeren. Behandel de rasp daarom niet enkel uitwendig maar neem ook het rantsoen van je paard eens kritisch onder de loep.
 7. Vitalbix Paardenvoeding is voor deze paarden een verantwoorde keuze qua aanvulling op het ruwvoer (laag in zetmeel & suikers, uitgebalanceerd gehalte vitaminen & mineralen).
 8. Omega-3 vetzuren uit lijnzaad hebben een ontstekingsremmende werking. Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E kan ondersteunend werken bij de behandeling van rasp en zomerkriebels.
 9. Je kunt het lichaam helpen om afvalstoffen af te voeren door kruiden bij te voeren zoals brandnetel, kleefkruid, paardenbloem of een speciaal Detox supplement.

Skincalmin Relief Lotion is zeer mild. Mocht je paard echter toch gevoelig reageren en mocht er irritatie van de huid ontstaan stop dan met het gebruik van de lotion en neem contact met ons op. Vermijd contact met slijmvliezen en ogen. Raadpleeg bij twijfel of wanneer de symptomen erger worden altijd een dierenarts.

 

Hoefbekapper Boven Leeuwen
© 2015 - 2021 Hoefspecialist Hooymans | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel