Skincalmin Anti Itch Lotion

Artikel 1 van 4 Volgende
€ 16,95 (inclusief 21% btw)

Skinkalmin Anti Itch lotion

Deze lotion kalmeert de huid van het paard waardoor jeuk afneemt of verdwijnt. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend en heeft het wondhelende eigenschappen door het herstel van de huid te stimuleren.

  • kalmeert huid
  • tegen jeuk
  • ontstekingsremmend
  • stilmuleert herstel van de huid

Samenvatting van kalmerende lotion:

Skincalmin Anti-Itch lotion heeft een direct kalmerende werking bij jeuk. Bij regelmatig gebruik vermindert het de overgevoeligheidsreactie van de huid waardoor de jeuk afneemt of verdwijnt. De lotion werkt ontstekingsremmend en stimuleert het herstel van de huid waardoor wondjes sneller genezen en haar sneller terug groeit.

Kalmerende werking:

Skincalmin Anti-Itch lotion heeft een direct kalmerende werking bij jeuk. Het bevat een natuuridentieke werkstof die de histamine vorming in de huid remt waardoor de huid minder overgevoelig wordt en de jeuk afneemt. De lotion werkt ontstekingsremmend en stimuleert het herstel van de huid waardoor wondjes sneller genezen en haar sneller terug groeit.  De huid wordt gehydrateerd waardoor deze zacht en soepel blijft. De bij zomereczeem bekende verschijnselen zoals  een harde huid en huidplooien zullen afnemen of verdwijnen. De lotion is makkelijk in gebruik, dermatologisch getest en mild voor de huid. Het is niet nodig om bij het aanbrengen van de lotion handschoenen te gebruiken. De lotion heeft dankzij de toevoeging van cade olie en tea trea olie een (licht) insectwerende werking.

Bewezen werking van ontstekingsremmende lotion:

Skincalmin is uitgebreid getest op diverse paarden en pony's met zomereczeem.

In 2013 heeft Feral Horse Care de Skincalmin Anti-itch lotion laten testen op een tiental paarden met zomereczeem. Bij bijna alle paarden nam de jeuk aanzienlijk af of was deze geheel verdwenen. In het voorjaar van 2014 hebben we ca. 65 mensen gevraagd om Skincalmin Anti-Itch lotion te testen op hun paard of pony. Aan de test hebben paarden van vele verschillende rassen meegedaan van ijslanders, haflingers en shetlanders, tot arabieren en KWPN-ers. De paarden stonden verspreid door heel Nederland. Ook bij deze test waren de testresultaten zeer positief.

De onderzoeksresultaten:

- ca. 89% van de paarden heeft aanzienlijk minder jeuk ten opzicht van vorig jaar
- ca. 75% van de paarden heeft helemaal of vrijwel geen jeuk meer
- een groot deel van de paarden heeft geen eczeemdeken meer nodig
- de meeste paarden zijn veel rustiger en minder geïrriteerd
- wondjes herstellen sneller
- wondinfecties worden minder
- haren groeien sneller terug

We streven natuurlijk naar een 100% tevredenheid. Tijdens te test hadden we echter niet bij alle paarden invloed op de diverse factoren zoals weidegang, voeding, beweging etc. Omdat bij zomereczeem vele factoren meespelen waaronder o.a. voeding is het belangrijk om altijd het gehele plaatje te bekijken. We zijn ervan overtuigd dat we met het juiste advies nog dichter bij de 100% in de buurt kunnen komen. Mocht je Skincalmin bij ons besteld hebben vraag ons dan gerust om een persoonlijk advies. We helpen je graag! Mail hiervoor naar info@feralhorsecare.nl.

Gebruiksadvies anti-jeuk lotion bij zomereczeem:

Breng de lotion royaal aan op de probleemzones. Met behulp van de tuitdop breng je de lotion gemakkelijk aan tussen de haren van staart en manen. Gebruik de lotion in het begin van het seizoen, wanneer je weet waar je paard normaal gesproken jeuk heeft, preventief ter voorkoming van jeuk en om schuren te voorkomen. Meestal is 2-4 keer per week voldoende. Begin bij de eerste symptomen van jeuk direct met smeren. Mocht je later beginnen dan is dat ook geen probleem. Breng de lotion op de door schuren reeds geïrriteerde huid aan voor een direct kalmerend effect en om het herstel van de huid te bevorderen. Je voorkomt hiermee dat je paard verder gaat schuren. Breng de lotion de eerste 14 dagen minimaal 1 maal daags aan op de probleemzones. Indien nodig 2 maal daags. Bij voorkeur voordat het paard naar buiten gaat en weer op stal gaat. Zodra de jeuk afneemt of verdwijnt en de huid is hersteld kun je het gebruik afbouwen naar 3-4 keer per week en later mogelijk naar 1-2 keer per week. Wanneer de jeuk weer toeneemt, bijvoorbeeld tijdens periodes wanneer er veel mugjes actief zijn zoals warme windstille dagen, de frequentie tijdelijk weer verhogen. De lotion is zeer mild en kan op de meest gevoelige delen van de huid gebruikt worden. Test de lotion voor de zekerheid altijd eerst op één plek voordat je alle probleemzones insmeert. Vermijd contact met slijmvliezen en ogen.

De lotion is makkelijk in gebruik, zeer mild, dermatologisch getest en veilig in gebruik. Het dragen van handschoenen is bij het aanbrengen van de lotion niet nodig. 

Combinatie met eczeemdeken:

Wanneer je paard normaal gesproken een eczeemdeken op heeft dan kun je de lotion eerst proberen in combinatie met de deken. Zodra je merkt dat je paard minder of geen jeuk meer heeft kun je proberen de deken eens een dag af te laten. Als dat goed gaat een aantal dagen, etc. Natuurlijk kun je ook direct starten zonder deken. Je dient dit zelf te beoordelen. Spray je paard dagelijks in met Skincalmin Neutralizing spray om de lichaamsgeur te neutraliseren en de insecten op afstand te houden.

Gebruiksadvies bij rasp:

1. Jeuk en korstjes op de onderbenen kunnen worden veroorzaakt door een mijtinfectie. Raadpleeg daarom altijd eerst een dierenarts om dit uit te sluiten. Wordt er mijt geconstateerd dan zal de DA je adviseren om de benen te wassen met een speciale anti-mijt shampoo. Zodra mijt is uitgesloten / gedood kun je beginnen met de behandeling met de Skincalmin Anti-Itch Lotion.
2. Knip of scheer indien nodig wat haar weg en breng de Lotion dagelijks ruim aan op de huid. Masseer goed in.
3. Zodra de korstjes loslaten kun je deze voorzichtig verwijderen. Haal geen korstjes los die niet vanzelf loslaten. Zorg ervoor dat je geen nieuwe open wondjes veroorzaakt! 
4. Blijf de behandeling met de Lotion dagelijks herhalen totdat alle korstjes zijn verdwenen. 
5. Voorkom nieuwe vorming van wondjes door de huid 1x per 3-14 dagen te blijven behandelen met de Lotion. 
Het ontstaan van rasp kan o.a. te maken hebben met een verminderde weerstand, tekorten aan bepaalde vitaminen & mineralen of een teveel aan afvalstoffen in het lichaam. Bij sobere rassen kan een teveel aan zetmeel en suikers de rasp verergeren. Behandel de rasp daarom niet enkel uitwendig maar neem ook het rantsoen van je paard eens kritisch onder de loep. 
6. Vitalbix Daily Complete is voor deze paarden een verantwoorde keuze qua aanvulling op het ruwvoer (laag in zetmeel & suikers, uitgebalanceerd gehalte vitaminen & mineralen). Zie www.vitalbix.com.
7. Omega-3 vetzuren uit lijnzaad hebben een ontstekingsremmende werking. Vitalbix Linseed Oil + Vitamin E kan ondersteunend werken bij de behandeling van rasp.
8. Je kunt het lichaam helpen om afvalstoffen af te voeren door kruiden bij te voeren zoals brandnetel, kleefkruid, paardenbloem of een speciaal Detox supplement.

3 Stappenplan voor jeuk en zomereczeem:

Skincalmin Anti Itch lotion is onderdeel van het 3 stappen plan van Skincalmin speciaal ontwikkeld voor paarden met jeuk en zomereczeem. Alle producten zijn speciaal op elkaar afgestemd en ondersteunen elkaars werking. Ze bevatten enkel natuurlijke actieve ingrediënten, geen steroïden en zijn 100% dopingvrij. Begin bij voorkeur met het gebruik van de producten bij de eerste symptomen van jeuk. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk om het gehele plaatje te bekijken en indien nodig o.a. ook voeding en eventuele omgevingsfactoren aan te passen. De andere producten zijn:
- Skincalmin Neutralizing Spray
- Skincalmin Healing shampoo

12 Stappenplan voor zomereczeem:

Kijk HIER om het complete stappenplan met betrekking tot zomereczeem van Feral Horse Care te lezen. Dit stappenplan neemt ook nevenfactoren zoals bijvoorbeeld voeding mee.

Ingrediënten natuurlijke lotion:

Aqua (water), aloe barbadensis leaf juice (aloe vera), glycine soja (soja oil), ethylhexyl stearate, glycerin, cetearyl alcohol, steareth-21, steareth-2, aveno-27, helianthus annuus seed oil (sunflower oil), juniperus oxycedrus wood tar (cade oil), melaleuca alternifolia leaf oil (tea trea), hydroxyethyl acrylate/sodiumacryloyldimethyl taurate copolymer, tocopherol, polyisobutene, peg-7 trimethylolpropane coconut ether, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin (natural preservative) 

Inhoud verzachtende lotion paard:

Skincalmin Anti-Itch lotion is verkrijgbaar in 250 ml en 500 ml flacon met handige tuitdop. Deze tuitdop maakt het aanbrengen tussen de haren eenvoudig. De flacon van 500ml kost €22,95.

Hoefbekapper Boven Leeuwen
© 2015 - 2021 Hoefspecialist Hooymans | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel