Liksteen Biotine - Biotin + plus

Vorige Artikel 5 van 8 Volgende
€ 8,99 (inclusief btw)

Biotin + plus liksteen voor paarden

  • Liksteen gemaakt van puur Mediterraans zeezout (NaCl)
  • Aangevuld met sporenelementen, vitamine E en biotine
  • Zorgt voor gezondere hoeven en mooiere vacht
  • Aanvullend voer voor paarden

Liksteen met biotine:

Biotine heeft een positief effect op de structuur en veerkracht van hoeven en haar. Het bevordert de vorming van keratinecellen: de cellen waar hoeven en haar van gemaakt worden. Meer keratinecellen zorgt voor een betere kwaliteit van de hoefhoorn en vacht.

Liksteen met vitamine E:

Vitamine E speelt voornamelijk een rol bij het regelen van de stofwisseling in de cel. Daarnaast werkt het als antioxidant waardoor het cellen beschermt. Dit zorgt voor een betere afweer en een verbetering van de melkkwaliteit.

Zout en sporenelementen in de liksteen:

Zout en sporenelementen zijn essentiële onderdelen van de dagelijkse voeding, deze dragen bij aan een goede gezondheid en betere prestaties. Zout is het belangrijkste mineraal dat paarden, runderen, schapen en geiten nodig hebben. Het natuurlijke zoutgehalte van gras en hooi is onvoldoende om volledig aan de behoefte van de dieren te voldoen. De dieren hebben een natuurlijk vermogen om hun zoutbehoefte aan te voelen, met de Biotin plus likstenen kunnen ze zelf voorzien in hun individuele behoeften.

Waarom magnesiumoxide in de liksteen ipv magnesiumcitraat of -chelaat:

Als je magnesium aan je paard voert is het belangrijk dat de magnesium goed oplost zodat het opneembaat is voor het paard. Wanneer er een tekort aangevuld moet worden en er dis grote hoeveelheden magnesium gevoerd moeten worden, dan heb je een goed in de maag oplosbare magnesium soort nodig, zoals citraat of chelaat. Echter bij een liksteen komt de magnesium(oxide) in kleine hoeveelheden in de maag, een onderhoudsdosering. De kleine hoeveelheden magnesiumoxide uit een liksteen lossen in het zure milieu van de maag wel op omdat het zo'n kleine hoeveelheid is, daardoor is de magnesium dan toch opneembaar voor het paard. Tevens kan magnesiumoxide beter tegen het zoute milieu van de liksteen.

De liksteen is geschikt voor:

Alle paarden, speciaal voor dieren met huid- of hoefproblemen.

De liksteen bevat de volgende ingrediënten:

Natriumchloride, calciumcarbonaat, magnesiumoxide, melasse

Gehalte per kilo:

Analytische bestanddelen: 
38% Natrium (58,7% Chloride), 0,05% Calcium, 0,04% Magnesiumoxide

Voedingsadditieven per kg:
650mg Zink als Zinkoxid (3b603), 80mg Jod als granuliertes Kalziumjodat (beschichtet, wasserfrei) (3b203), 85mg Kobalt als granuliertes Kobalt-II-carbonat (beschichtet) (3b304), 20mg Selen als Natriumselenit (E8), 1000mg Vitamin E (3a700), 50.000µg Biotin (Vitamin H) (3a880)

Gewicht liksteen:

3 kilo

Liksteen geproduceerd in de EUEU geproduceerd:

De likstenen worden in de EU geproduceerd en zijn onderworpen aan strikte kwaliteitscontroles. De productie voldoet aan de hoge Europese milieu- en sociale normen.

Hoefbekapper Boven Leeuwen
© 2015 - 2021 Hoefspecialist Hooymans | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel