Liksteen magnesium - Super Mag

Vorige Artikel 3 van 8 Volgende
€ 8,90 (inclusief btw)

Super Mag liksteen voor paarden

  • Liksteen gemaakt van puur, natuurlijk gewonnen, Mediterraans zeezout (NaCl)
  • Aangevuld met magnesium, jodium en sporenelementen
  • Zorgt voor betere gezondheid van veulens, betere afweer, verhoogde vruchtbaarheid en een betere kwaliteit van de melk
  • Helpt hoefbevangenheid voorkomen
  • Aanvullend voer voor paarden

Liksteen met magnesium:

Het hoge magnesiumgehalte in de Super Mag heeft een indrukwekkend positief effect op de geboorte van gezonde veulens, kalveren of lammeren. Magnesium is een mineraal dat nodig is bij de vorming van botten en spieren, de overdracht van zenuwprikkels en een goede werking van spieren. Daarnaast zorgt het voor de preventie van hoefbevangenheid. Een tekort van magnesium zorgt onder andere voor dat cellen minder gevoelig worden voor insuline, daardoor gaat het bloedsuikergehalte schommelen en zal er meer suiker in het bloed blijven. Deze hoge concentratie suiker kan zorgen voor ontstekingen in de hoef: de oorzaak van hoefbevangenheid.

Zout en sporenelementen:

Zout en sporenelementen zijn essentiële onderdelen van de dagelijkse voeding, deze dragen bij aan een goede gezondheid en betere prestaties. Zout is het belangrijkste mineraal dat paarden, runderen, schapen en geiten nodig hebben. Het natuurlijke zoutgehalte van gras en hooi is onvoldoende om volledig aan de behoefte van de dieren te voldoen. De dieren hebben een natuurlijk vermogen om hun zoutbehoefte aan te voelen, met de Super Mag likstenen kunnen ze zelf voorzien in hun individuele behoeften.

Waarom magnesiumoxide in de liksteen ipv magnesiumcitraat of -chelaat:

Als je magnesium aan je paard voert is het belangrijk dat de magnesium goed oplost zodat het opneembaar is voor het paard. Wanneer er een tekort aangevuld moet worden en er dus grote hoeveelheden magnesium gevoerd moeten worden, dan heb je een goed in de maag oplosbare magnesium soort nodig, zoals citraat of chelaat. Echter bij een liksteen komt de magnesium(oxide) in kleine hoeveelheden in de maag, een onderhoudsdosering. De kleine hoeveelheden magnesiumoxide uit een liksteen lossen in het zure milieu van de maag wel op omdat het zo'n kleine hoeveelheid is, daardoor is de magnesium dan toch opneembaar is voor het paard. Tevens kan magnesiumoxide beter tegen het zoute milieu van de liksteen.

Liksteen met magnesium is geschikt voor:

  • alle paarden, speciaal voor veulens, merries
  • paarden die gevoelig zijn voor het ontwikkelen van hoefbevangenheid

De liksteen bevat de volgende ingrediënten:

Natriumchloride, calciumcarbonaat, dicalciumfosfaat, magnesiumoxide, mineralenmix, aroma’s, melasse

Gehalte per kilo:

Analytische bestanddelen: 
30,0% Natrium (46,3% Chloride), 4,6% Calcium, 2,36% Magnesium, 1,05% Phosphor

Voedingsadditieven per kg:
6.0 mg Zink als Zinkoxide (3b603), 1.0 mg Mangaan als Mangaan-II-oxide (E5), 700 mg Jood als gegranuleerd calciumjodaat (watervrij) (3b203), 280mg Kobalt als gegranuleerd Kobalt-II-carbonaat (beschichtet) (3b304), 25mg Selenium als Natriumseleniet (E8)

Gewicht liksteen:

3 kilo

Liksteen Magnesium Europees productEU geproduceerd:

De likstenen worden in de EU geproduceerd en zijn onderworpen aan strikte kwaliteitscontroles. De productie voldoet aan de hoge Europese milieu- en sociale normen.

Hoefbekapper Boven Leeuwen
© 2015 - 2021 Hoefspecialist Hooymans | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel