Premium liksteen Premiumblock

Vorige Artikel 2 van 8 Volgende
€ 4,90 (inclusief btw)

Premiumblock liksteen voor paarden

  • Liksteen gemaakt van natuurlijk gewonnen puur Mediterraan zeezout (NaCl)
  • Aangevuld met belangrijke natuurlijke sporenelementen
  • Zonder kunstmatige toevoegingen, vrij van suikers
  • Aanvullend voer voor paarden

Liksteen met zout en sporenelementen:

Zout en sporenelementen zijn essentiële onderdelen van de dagelijkse voeding, deze dragen bij aan een goede gezondheid en betere prestaties. Zout is het belangrijkste mineraal dat paarden, runderen, schapen en geiten nodig hebben. Het natuurlijke zoutgehalte van gras en hooi is onvoldoende om volledig aan de behoefte van de dieren te voldoen. De dieren hebben een natuurlijk vermogen om hun zoutbehoefte aan te voelen, met de Premiumblock likstenen kunnen ze zelf voorzien in hun individuele behoeften. 

Waarom magnesiumoxide in de liksteen ipv magnesiumcitraat of -chelaat:

Als je magnesium aan je paard voert is het belangrijk dat de magnesium goed oplost zodat het opneembaar is voor het paard. Wanneer er een tekort aangevuld moet worden en er dus grote hoeveelheden magnesium gevoerd moeten worden, dan heb je een goed in de maag oplosbare magnesium soort nodig, zoals citraat of chelaat. Echter bij een liksteen komt de magnesium(oxide) in kleine hoeveelheden in de maag, een onderhoudsdosering. De kleine hoeveelheden magnesiumoxide uit een liksteen lossen in het zure milieu van de maag wel op omdat het zo'n kleine hoeveelheid is, daardoor is de magnesium dan toch opneembaar is voor het paard. Tevens kan magnesiumoxide beter tegen het zoute milieu van de liksteen.

De liksteen is geschikt voor:

Alle paarden

De liksteen bevat de volgende ingrediënten:

Natrium, magnesiumoxide, ijzer, mangaan, zink, jodium, kobalt, selenium

Bestanddelen/ Gehalte per kilo:

Zie afbeeldingen.

Gewicht liksteen Premium:

3 kilo

Liksteen uit de EUEU geproduceerd:

De likstenen worden in de EU geproduceerd en zijn onderworpen aan strikte kwaliteitscontroles. De productie voldoet aan de hoge Europese milieu- en sociale normen.

Hoefbekapper Boven Leeuwen
© 2015 - 2021 Hoefspecialist Hooymans | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel