Agrobs Wiesenflakes

Vorige Artikel 2 van 36 Volgende
€ 19,69 (inclusief btw)

Agrobs Pre Alpin Wiesenflakes wordt geleverd in verpakkingen van 20 kg.

Als herbivoor en voormalig steppedier is de spijsverteringsfysiologie van paarden gebaseerd op een vezelrijk en structuurrijk dieet.
De structuur en functie van het spijsverteringskanaal, evenals het ritme van de voedselinname, zijn bij de paarden hetzelfde gebleven als duizenden jaren geleden, dit ondanks domesticatie en het veranderde nut van de paarden.
De kleine maag van het paard is ingesteld op een continue inname van kleine hoeveelheden voedsel. Dit is niet alleen nodig voor een ongestoorde spijsvertering, maar ook voor de psyche en het welzijn van de paarden van het grootste belang.

Ruwvoerproducten vormen daarom de basis voor het dieet van paarden, omdat ze voldoen aan de uitgesproken kauwbehoeften van de paarden en zorgen voor voldoende lange eettijden. Alleen al vanwege de grote hoeveelheden voer die paarden (bij 600 kg lichaamsgewicht ongeveer 9 kg ruwvoer) per dag nodig hebben, is te zien dat ruwvoerproducten het hoofdbestanddeel van elke paardenvoeding zijn.
Om een ​​gezonde darmflora te behouden of te herstellen, zijn de micro-organismen van de dikke,- en blinde darm afhankelijk van de toevoer van hoogwaardige ruwe celstof in voldoende hoeveelheid. Mocht de hoeveelheid taai en vezelrijk ruwvoer over een langere periode te laag zijn, dan kan dit verstrekkende gevolgen hebben (bijvoorbeeld vernietiging van de darmflora, koliek, uitwerpselen, vermagering) voor de gezondheid van de paarden.

PRE ALPIN WIESENFLAKES is een nieuw product van Agrobs dat innovatieve productietechnieken gebruikt om een ​​kwalitatief hoogwaardig, gemakkelijk te voeden ruwvoederproduct te produceren. PRE ALPIN WIESENFLAKES zijn een ideale hooivervanging. De vlokachtige structuur maakt een makkelijke voeding mogelijk, als basisvoer of voor het mengen door ander de voerbak. Het voederbakvoeder krijgt daardoor meer structuur en de dagelijkse inname van het paard op hoogwaardige ruwe vezels neemt toe. Tegelijkertijd moet het paard meer kauwen en daardoor duurt de voedselopname langer. Bovendien leidt de verhoogde productie van speeksel tot een betere vertering van het voederbakvoeder en dient tegelijkertijd voor het behouden van een gezonde darmflora.

Natuurlijk kunnen PRE ALPIN WIESENFLAKES ook in water geweekt worden. Door het grote oppervlak gaat dit snel (ca 5 min) en paarden met kauw- of tandproblemen kunnen hun ruwvoer makkelijk opnemen.

 • Bevat van meer dan 60 verschillende weidengrassen en kruiden. 
 • hoog gehalte ruwe vezels 
 • rijk aan natuurlijke vitaminen en sporenelementen 
 • vrij van stof en schimmel 
 • graan en melassevrij 
 • zonder hulpmiddelen geperst 
 • geen essentiële oliën toegevoegd 

Gebruik van Agrobs PRE ALPIN Wiesenflakes®:

 • als basisvoeder (100% hooivervanger) 
 • voor de aanvulling en opwaardering van eigen hooi, kuilvoer of gras 
 • als vervanging van ruwvoer bij paarden met tandproblemen
 • in het geval van luchtwegproblemen als gevolg van stof en schimmel in het ruwvoer
 • om vochtopname te bevorderen (weken)
 • voor toedienen van medicijnen

Samenstelling Agrobs PRE ALPIN Wiesencobs®:
Weidegrassen en kruiden (Myoalpin®-vezels)

Analytische bestandelen:

   Ruw Eiwit9.20  %  Fruktaan6,30  %
   Ruwe Olie en Vet2,70  %  Koper 11.40  mg/kg
   Ruwe Vezels26.40  %  Mangaan 161.00  mg/kg
   Ruwe As10.80  %  Zink37.00  mg/kg
   Calcium0,62  %  Selenium  <0,05  mg/kg 
   Fosfor0,24  %  Lysine0,24  %
   Magnesium0,25  %  Methionine0,12  %
   Chloride0,32  %  Cystine0,08  %
   Natrium0,04  %  Threonine0,35  %
   Kalium1,51  %  Vert. energie7.70 DE  MJ/kg
   Zwavel0,15  %  Metobliseerbare energie 6,40 ME  MJ/kg
   Zetmeel<0.02  %  Praec. vert. ruw eiwit3.90  %
   Suiker9,20  %   

 

Bestellen, afhalen of thuisbezorgen van Agrobs producten:

-1) Volgens de normale procedure bestellen via de webwinkel: 

-2) Afhalen in Boven Leeuwen: De Agrobs producten kunnen op afspraak in Boven Leeuwen afgehaald kunnen worden. Neem hiervoor telefonisch kontakt (whatsapp kan natuurlijk ook) met ons op (0639069462) of mail ons (hoefhooy@gmail.com). U kunt dan contant betalen of pinnen.

-3) Levering aan huis: De Agrobs producten ook op verzoek in de regio (ruwweg 25 km rond Boven Leeuwen, dus bv  Maas en Waal, Rijk van Nijmegen, De Betuwe en stukken van Noord Brabant) aan huis geleverd. Bel of app ons voor de mogelijkheden (0639069462) of mail (hoefhooy@gmail.com). U kunt bij aflevering contant betalen of pinnen.

Hoefbekapper Boven Leeuwen
© 2015 - 2021 Hoefspecialist Hooymans | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel